Snow Film Fest Kašperské Hory 2021

kino Kašperské Hory

festival outdoorových filmů

Můžete se těšit na celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a dalších zimních radovánkách. V pátek 5. listopadu v 18:00 v kašperskohorském kině zhlédněte trojici zajímavých a netradičních dokumentů v rámci letošního festivalu zimních a cestovatelských filmů Snow Film Fest 2021.

Crossing Lebanon
10 dní, těžký batoh, puchýře, občas se ráno nechce vstávat a strašně zebou nohy.Harim, Luggi a Nico jsou totiž jako ty. A ty už jsi byl na skialpech v Libanonu? A jedeš? 

K2 – The Impossible descent
První, kdo dokázal sjet z vrcholu K2 na lyžích – druhé nejvyšší hory světa, která má na kontě nejvíc neúspěšných pokusů o zdolání. Všechny předchozí pokusy odvážných lyžařů, dokonce i jeden Andrzejův, skončily nezdarem a nebo smrtí. V roce 2018 se s Andrzej s bratrem Bartekem a týmem, ve kterém je například špičkový horolezec Jimmy Chain, vrací na svůj druhý pokus.

Float to Ski
Middle Fork Salmon River v Idahu není řeka, na kterou jezdí zástupy vodáků a svahy třítisícovek nad jejím kaňonem nejsou běžná destinace, kam míří lyžaři na výpravy. Tak dlouho se skupina vodáků a lyžařů snažila naplánovat tuhle expedici, až došli k závěru, že to zkrátka nejde.

Plakát s programem ke stažení zde.

Více informací o festivalu najdete zde.