Burgerový víkend v restauraci Hotelu Kašperk

Hotel Kašperk

aneb ochutnávku těch nejlepších burgerů z celého světa

Restaurace Hotelu Kašperk vás zve o víkendu 23. a 24. září na BURGEROVÝ VÍKEND aneb ochutnávku těch nejlepších burgerů z celého světa.
Těšte se na poctivé hovězí maso z místních šumavských bio chovů, lokální suroviny a skvělou podzimní atmosféru Kašperských Hor.

Rezervujte si své místo včas na tel. 376 324 113

Oslava typického amerického jídla uprostřed Šumavy. Hotel Kašperk, podnik s téměř stoletou historií, nabídne o víkendu 23. a 24. září výběr těch nejlepších hamburgerů z celého světa. Hamburgery jsou poskládané z kvalitních lokálních surovin, maso je biohovězí ze šumavských chovů a housky od místního pekaře. Na přípravu dohlíží šéfkuchař Marcel Onder, který se učil kulinářskému umění po celém světě, včetně Spojených států.

Burgerový víkend je oslavou tohoto amerického pokrmu. Hamburgery se nachází ve stálém menu restaurace Hotelu Kašperk již dlouho. Toto léto se stal jedním z nejprodávanějších jídel Kašperský burger, koncipovaný jako svačinka k zakousnutí cestou na nedaleký hrad Kašperk. Hotel Kašperk se tedy rozhodl uspořádat k poctě hamburgerů speciální víkend.

Zákazníci si o Burgrovém víkendu budou moci pochutnat na sedmi typech vybraných hamburgrech, které připravil šéfkuchař Marcel Onder. Jedná se o jakýsi exkurz do hamburgerů z celého světa. Suroviny jsou nicméně místní, maso pochází ze šumavských chovů a houska z lokálního pekařství Karel Rendl. Návštěvníci se mohou těšit především na speciální Forest Burger, lesní burger, díky kterému budou moci zakusit chuť pečeného jehličí. Tento hamburger se šéfkuchař Onder naučil během svých studií v Americe a dodává mu českou příchuť, díky jehličí ze šumavských smrků a borovic.

V loňském roce hotel otevřel vlastní bourárnu masa, kde zpracovává hovězí z místních chovů. Šéfkuchař Marcel Onder je původní profesí řezník a toto zpracování masa probíhá pod jeho záštitou. Pod dohledem Ondera vznikají v restauraci vyhlášené perfektně připravované pokrmy z hovězího masa.

Hotel Kašperk byl nově zrekonstruovaný v roce 2008, letos za sebou desátou letní sezonu. Hotel stojí na základě původního hotelu, který byl prvním hotelem v Kašperských horách. Má téměř stoletou historii. V nové době hotel nabízí 56 lůžek, hotelovou restauraci, wellness bazén, nabízí masáže, masážní rituály a především excelentní lokalitu v centru Šumavy a na dosah nejvýše položenému a stejnojmennému hradu Kašperk.