Velikonoce na hradě Kašperk

Hrad Kašperk

velikonoční program

Od pátku 30. března do pondělí 2. dubna jsou připraveny prohlídky, během nichž se návštěvníci dozvědí mnoho zajímavého o životě ve středověku a způsobech poznávání naší minulosti, jako je archeologie, písemné prameny, historické vyobrazení apod. K vidění budou autentické předměty, např. kuchyňská keramika, krabicový zámek či klepadlo a také nástěnná malba zachycující jeden den na Kašperku, která se dokonce rozpohybuje.



V sobotu 31.3. a v neděli 1.4. vždy od 12.15, 14.15 hod. – hradní „divadelní“ spolek Pachmajr v podsklepeném prostoru purkrabství uvede středověkou divadelní hru Hra veselé Magdalény.



31. 3. a 1. 4. na děti čeká dobrodružná interaktivní výprava do hradu s Karlem Ešnerem a jeho družinou a to vždy v 11.45 a 14.45, kde budou šermovat, trénovat dvorskou etiketu, tancovat, skládat pečeť Karla IV., střílet z luku a také se seznámí s některými velikonočními zvy­ky.



Objednávky prohlídek/výpravy na tel. č.: 376 582 324 nebo info@kasperk.cz



31. 3. a v neděli 1. 4. na hradním nádvoří skupina Equites Gabreta. Předvedou nejen kovářské práce, které si budou moci zájemci sami vyzkoušet, ale na svých koních předvedou i péči o koně, především o koňská kopyta.



Velikonoční atmosféru na hradním nádvoří dotvoří ovečka s jehňátkem a občerstvení s regionálními velikonočními pochutinami. Pro návštěvníky připraveny velikonoční speciality, jako je např. velikonoční zelené pivo ze strakonického pivovaru, kašperské placky se špenátem, nebo velikonoční pečivo od vyhlášené sušické pekárny Rendl.