Obrazy – odrazy – Duše Šumavy

galerie v budově radnice

výstava obrazů a fotografií

Městské kulturní a informační středisko Kašperské Hory Vás zve na společnou výstavu obrazů Pavla Kalisty a fotografií Petra Moravce.

Vernisáž výstavy 9. února | 17:00

Pavel Kalista
se narodil 3. dubna 1947. Od mládí se věnoval kresbě a malbě. Nejprve kreslil pohádkové bytosti, loupežníky a kovboje kombinovanou technikou tuž a akvarel. Později se věnoval surrealistické malbě technikou oleje na plátně. Nejznámějším surrealistickým obrazem je obraz Deprese, který vznikl v roce 1968 a je dnes v soukromé sbírce ve Švédsku. Dále vytvořil soubor svatých technikou podmalby na skle. Od roku 1970 se věnuje krajinomalbě, kdy ztvárňuje Šumavu technikou suchého pastelu.

Petr Moravec
se narodil 22. března 1974 v Českých Budějovicích, ve svém volném čase se věnuje svému největšímu koníčku fotografování. V ranných začátcích dovednosti čerpal od známých českobudějovických fotografů Jaroslava Sýbka (ČTK, MF Dnes, Jihočeské deníky) a Zdeňka Rubeše (ČTK). Zabývá se převážně fotografováním přírody a krajiny, zejména šumavské. Spolupracuje jako fotograf s Českobudějovickým deníkem a různým autory, zabývajícími se převážně šumavskou tématikou. Některé snímky jsou publikovány v dalších českých periodikách i v zahraničních časopisech. V roce 2019 vydal česko-německou knihu Šumava poetická a kouzelná, kde jsou jeho fotografie doprovázeny verši zapomenutého šumavského básníka Johanna Petera z Bučiny.

Plakát ke stažení zde: Výstava obrazů a fotografií