Světáci

Kino Kašperské Hory

Divadelní úprava televizní komedie

Spolek divadelních ochotníků Kolár ze Strašína si vás dovoluje pozvat, na úpravu televizní komedie Světáci.

Příběh začíná v jedné pražské restauraci, do které se vydali tři fasádníci pracující na obnově starých pražských domů. Jejich návštěva však skončí fiaskem, když jeden z nich podpálí ubrus. Vracejí se tedy do maringotky a rozhodují se změnit své chování. Dalšího dne se vydávají do nejdražšího krejčovství, kde si nechávají šít nové obleky. Poté co se vrací do práce, omylem rozbíjí jedno z oken opravovaného domu a seznamují se tak s paní Trčkovou, které ten byt patří. Ta je zve dál a dozvídá se, že si nechávají šít, mají rodiny a peníze. S těmito informacemi již Trčková spřádá plány, jak tyto muže o jejich peníze připravit. Již chvíli si totiž přivydělává tím, že svůj byt půjčuje třem ženám, které svým nápadníkům v pravou chvíli ukradnou peníze a pak je pouští oknem po lešení pryč s výmluvou, že jde manžel. Takto si všechny dámy vydělají a polovinu dávají paní Trčkové.
Mezitím si pánové upravují výzdobu své maringotky a rozhodují se, že na druhý den půjdou do knihovny, kam se opravdu dostaví, ale bohužel se poperou s univerzitním profesorem a jsou odvezeni na policejní stanici. Tam jejich důvody nakonec pochopí onen profesor a vezme si je na starost a na „převýchovu“. Své pocity hned sdělují paní Trčkové, která ve stejném stylu zaučuje i Božku, Marcelu a Zuzanu. Každý z této „šestice“ se tedy učí mluvit pouze o jednom tématu, který opakuje stále dokola. Pánové si svou nezkušenost ihned ověřují v krejčovství, kam si přišli vyzvednout šat a zaměstnanci jsou z jejich inteligence naprosto zmateni. Ženy s paní Trčkovou se nejprve zacvičují v restauraci při jezení kuřat a paní Trčková je s nimi spokojena, a tak pokračuje v lekci.
Nastává den D. Pánové vyráží do restaurace, kde již čekají dámy. Následně spojí své stoly a ženy zjišťují, že tyto příjemné a inteligentní pány vlastně okrást nechtějí…

Vstupné 80 Kč

Plakátek ke stažení ve formátu pdf Světáci