Velikonoce na hradě Kašperk

Hrad Kašperk

Prohlídky, divadlo, zábava

Hrad Kašperk připravil na velikonoční víkend prohlídky nazvané Život na hradě. Během procházky strážním hradem Karla IV. se návštěvníci dozvědí mnoho zajímavého o životě ve středověku a způsobech poznávání naší minulosti, jako je archeologie, písemné prameny, historické vyobrazení apod. K vidění budou autentické předměty, např. kuchyňská keramika, krabicový zámek či klepadlo a také nástěnná malba zachycující jeden den na Kašperku.

V sobotu a neděli od 12.15, 14.15 hod. navíc hradní „divadelní“ spolek Pachmajr v podsklepeném prostoru purkrabství uvede středověkou divadelní hru Fraška o kádi, pojednávající o vztazích mezi mužem a ženou a zvyklostech slušného chování.

Děti jsou zvány na dobrodružnou interaktivní výpravu do hradu s Karlem Ešnerem a jeho družinou, kde budou šermovat, trénovat dvorskou etiketu, tancovat, skládat pečeť Karla IV. a střílet z luku a také se seznámí s některými velikonočními zvyky.

Objednávky prohlídek/výpravy na tel. č.: 376 582 324 nebo info@kasperk.cz.

Velikonoční atmosféru na hradním nádvoří dotvoří ovečka s jehňátkem a občerstvení s regionálními velikonočními pochutinami včetně velikonočního pečiva a kašperské placky se špenátem. V horní části nádvoří se bude hrát oblíbená středověká hazardní hra vrhcáby.

Plakátek ke stažení ve formátu pdf: Velikonoce na hradě Kašperk