Velikonoční Kašperské Hory

Kašperské Hory

Program se nekoná

Vzhledem k současné situaci se plánovaná akce nebude moci uskutečnit. Děkujeme za pochopení.

Termín letošních velikonočních svátků vychází na 2. dubna – 5. dubna 2021

Přemýšlíte kam vyrazit na Velikonoce? Spojte prodloužený víkend s kulturou i jarní šumavskou přírodou. Rádi bychom Vás tímto pozvali do Kašperských Hor, kde můžete strávit příjemný čas s rodinou nebo přáteli.

Pokud bude začátkem jara alespoň trochu příznivé počasí, nabízí se dobrá příležitost vyrazit na výlet do přírody, ať už na nějakou z naučných stezek nebo vycházkových okruhů kolem města nebo do blízkého okolí. Cyklisty by mohla zaujmout naše nabídka cyklovýletů

Přímo v Kašperských Horách i blízkém okolí je spousta možností k ubytování. Dáváte přednost pobytu v hotelu, penzionu, apartmánu nebo ubytování v soukromí? Zde najdete pestrou nabídku a zajímavé tipy na ubytování

V roce 2020 byly všechny kulturní akce z důvodu šíření koronaviru zrušeny a Velikonoce jsme si užívali pouze doma. Doufejme, že situace se nebude letos opakovat. Pokud to současný stav dovolí, můžete se těšit na oblíbené řemeslné trhy a bohatý společenský program pro děti i dospělé. I místní restaurace a kavárny pro vás jistě jako obvykle připraví speciální velikonoční menu.

Kulturní program 2021

Sobota 3. 4. 2021

Jako každý rok jsme pro vás na Bílou sobotu připravili speciální velikonoční komentovanou prohlídku města. Průvodce vás provede historií, zajímavými zákoutími a malebnými uličkami. Navíc získáte informace o velikonočních zvycích a tradicích na Šumavě. Prohlídky s průvodcem zajišťuje Městské kulturní a informační středisko, ve kterém si vstupenky zakoupíte nebo předem telefonicky rezervujete. Začátek prohlídky v 10:30 před budovou radnice.

Neděle 4. 4. 2021

O Velikonoční neděli se budou od 10:00 –17:00 konat na náměstí řemeslné trhy. Trhovci nabídnou pestrou velikonoční a jarní výzdobu, pomlázky, řehtačky, zdobená vajíčka, jarní květiny a další originální sortiment.

Divadlo potulného čajovníka nadchne především malé diváky, ale i dospělé. Jedná se o pouliční loutkové divadlo, které je plné veselých her a nebude chybět ani vůně čaje. Mnoho zajímavého se o čajovníkovi a jeho umění můžete dočíst na webových stránkách Jakuba Lady Vavřince.

Kapela harmonikářů z podlesí s názvem Šumaváci hraje především české lidové a moravské písničky z řady známých skladatelů. Mimo jiné i od slavného šumavského rodáka Karla Polaty. Během odpoledne také vystoupí s tradiční dechovou muzikou skupina Horalka z Domažlic. Konec svátečního odpoledne zakončí poprocková kapela Flám, která se prezentuje jak tvorbou vlastní, tak i tvorbou známých českých skupin jako například Kabát, Olympic, Chinaski, Lucie a další.

Do Kašperských Hor také zavítá známá česká herečka, moderátorka, která je ale velmi úspěšná i v oblasti gastronomie. Nenechte si ujít gastronomickou show Markéty Hrubešové a přijďte se inspirovat jejím kuchařským uměním. Více informací o Markétě Hrubešové a jejím profesním životě se dočtete zde.

Nedílnou součástí velikonočních oslav na náměstí bude soutěž o nejlepší velikonoční nádivku.
Přihlásit se mohou amatéři i profesionální kuchaři. Podrobnější informace o soutěži včas zveřejníme. 

Podrobný program akce ke stažení v pdf zde:

program na náměstí
velikonoční prohlídka města
gastronomická show Markéty Hrubešové