Velikonoční Kašperské Hory

Kašperské Hory

velikonoční program

10:00 – 17:00 Velikonoční řemeslné trhy

11:00 Divadlo potulného čajovníka
13:00 Šumaváci – harmonikáři
14:00 Gastronomická show Markéty Hrubešové
15:00 Soutěž o nejlepší velikonoční nádivku
15:30 Horalka – dechová muzika
17:00 Hudební skupina Flám – pop-rock 

Sobota 16. 4. 2022

Jako každý rok jsme pro vás na Bílou sobotu připravili speciální velikonoční komentovanou prohlídku města. Průvodce vás provede historií, zajímavými zákoutími a malebnými uličkami. Navíc získáte informace o velikonočních zvycích a tradicích na Šumavě. Prohlídky s průvodcem zajišťuje Městské kulturní a informační středisko, ve kterém si vstupenky zakoupíte nebo předem telefonicky rezervujete. Začátek prohlídky v 15:00 před budovou radnice.

Neděle 17. 4. 2022

O Velikonoční neděli se budou od 10:00 –17:00 konat na náměstí řemeslné trhy. Trhovci nabídnou pestrou velikonoční a jarní výzdobu, pomlázky, řehtačky, zdobená vajíčka, jarní květiny a další originální sortiment.

Divadlo potulného čajovníka nadchne především malé diváky, ale i dospělé. Jedná se o pouliční loutkové divadlo, které je plné veselých her a nebude chybět ani vůně čaje. Mnoho zajímavého se o čajovníkovi a jeho umění můžete dočíst na webových stránkách Jakuba Lady Vavřince.

Kapela harmonikářů z podlesí s názvem Šumaváci hraje především české lidové a moravské písničky z řady známých skladatelů. Mimo jiné i od slavného šumavského rodáka Karla Polaty. Během odpoledne také vystoupí s tradiční dechovou muzikou skupina Horalka z Domažlic. Konec svátečního odpoledne zakončí poprocková kapela Flám, která se prezentuje jak tvorbou vlastní, tak i tvorbou známých českých skupin jako například Kabát, Olympic, Chinaski, Lucie a další.

Do Kašperských Hor také zavítá známá česká herečka, moderátorka, která je ale velmi úspěšná i v oblasti gastronomie. Nenechte si ujít gastronomickou show Markéty Hrubešové a přijďte se inspirovat jejím kuchařským uměním. Více informací o Markétě Hrubešové a jejím profesním životě se dočtete zde.

Nedílnou součástí velikonočních oslav na náměstí bude soutěž o nejlepší velikonoční nádivku.
Přihlásit se mohou amatéři i profesionální kuchaři. Podrobnější informace o soutěži včas zveřejníme. 

Plakáty ke stažení zde:
Velikonoční prohlídka města
Gastronomická show Markéty Hrubešové
Velikonoční program